ХОТЕЛ BLUE SEA - Торони 2 *- св - ЛЕТО 2024

Share on facebook

Локација: хотелот е лоциран во непосредна близина на песочната плажа во Торони, една од најпопуларните песочни плажи на Ситонија, Халкидики. Хотелски содржини: рецепција, ресторан, отворен базен, бар, бежичен интернет (wi-fi), паркинг…
Сместување: Хотелот е организиран во два сместувачки дела од различна категорија.
Депанданс (Old wing **+) -> студио-соби на приземје, 1 и 2 кат. Собите се опремени со тераса/балкон, бања, мини бар, клима уред…
Плажа: песочна плажа со сопствен beach bar
Услуга: полупансион (појадок и вечера)
Напомена: согласно категоријата, собите се чистат еднаш во текот на престојот (пред влез на групата), за одржување на собите, сервисирање на опремата и други услуги, гостите треба да јават на рецепцијата на хотелот.

HOTEL TORONI BLUE SEA “Old Wing” **+  (Сабота-Сабота)
СИТОНИЈА месец МАЈ ЈУНИ ЈУЛИ АВГУСТ СЕПТЕМВРИ ОКТ.
ТОРОНИ термин 4 11 18 25 1 8 15 22 29 6 13 20 27 3 10 17 24 31 7 14 21 28 5
цена по лице ноќевања 7 7 7 7 7 7 7 7 7 7 7 7 7 7 7 7 7 7 7 7 7 7 7
DBL Economy (2+1) приземје 7 HB 224 224 224 214 224 304 304 357 357 357 385 385 385 385 385 385 304 304 304 224 224 224 224
Специјална понуда 7 HB 192 192 192 182 192 260 260 305 305 305 329 329 329 329 329 329 260 260 260 192 192 192 192
DBL Standard (2+1) 1 и 2 кат 7 HB 252 252 252 242 252 329 329 413 413 413 427 427 427 427 427 427 329 329 329 252 252 252 252
Специјална понуда 7 HB 216 216 216 206 216 281 281 353 353 353 364 364 364 364 364 364 281 281 281 216 216 216 216
DBL Standard (2+1+exb) 1 и 2 кат 7 HB 252 252 252 242 263 329 341 413 413 415 427 427 427 427 427 413 329 329 318 252 252 252 252
Специјална понуда 7 HB 216 216 216 206 225 281 291 353 353 354 364 364 364 364 364 353 281 281 272 216 216 216 216
Попусти и доплати: во соба DBL (2+1): за 1 дете 0-11,99 г. -100% / за 2 дете 2-5,99 г (без кревет) 100 € / за 3 возрасен 12+ г. -30%,
во соба DBL  (2+1+exb): за 1 дете 0-11,99 г. -100% / за 2 дете 2-11,99 г. -50% / за 3 вззрасен 12+ г. -30% и 4 возрасен 12+ г. -50%
Собите се наоѓаат во анекс зградата на хотелот – “Old Wing” **+;  DBL GF Economy (2+1) приземје,  DBL Standard (2+1) 1 и 2 кат, DBL Standard (2+1+exb) 1 и 2 кат.
DBL(2+1, до 3 лица): 1  брачен + 1 единечен кревети или 3 единечни кревети;  DBL  (2+1+exb, до 4 лица): 1  брачен + 1 единечен кревет + помошен кревет.
Специјалната понуда -15% важи за резервации до 25.12.2023, со уплата на 50% од износот аранжманот.

 

HOTEL TORONI BLUE SEA “Old Wing” **+  (Недела-Недела)
СИТОНИЈА месец МАЈ ЈУНИ ЈУЛИ АВГУСТ СЕПТЕМВРИ ОКТ.
ТОРОНИ термин 5 12 19 26 2 9 16 23 30 7 14 21 28 4 11 18 25 1 8 15 22 29 6
цена по лице ноќевања 7 7 7 7 7 7 7 7 7 7 7 7 7 7 7 7 7 7 7 7 7 7 7
DBL Economy (2+1) приземје 7 HB 224 224 224 224 235 304 312 357 357 361 385 385 385 385 385 373 304 304 293 224 224 224 224
Специјална понуда 7 HB 192 192 192 192 201 260 267 305 305 308 329 329 329 329 329 319 260 260 251 192 192 192 192
DBL Standard (2+1) 1 и 2 кат 7 HB 252 252 252 252 263 329 341 413 413 415 427 427 427 427 427 413 329 329 318 252 252 252 252
Специјална понуда 7 HB 216 216 216 216 225 281 291 353 353 354 364 364 364 364 364 353 281 281 272 216 216 216 216
DBL Standard (2+1+exb) 1 и 2 кат 7 HB 252 252 252 252 263 329 341 413 413 415 427 427 427 427 427 413 329 329 318 252 252 252 252
Специјална понуда 7 HB 216 216 216 216 225 281 291 353 353 354 364 364 364 364 364 353 281 281 272 216 216 216 216
Попусти и доплати: во соба DBL (2+1): за 1 дете 0-11,99 г. -100% / за 2 дете 2-5,99 г (без кревет) 100 € / за 3 возрасен 12+ г. -30%,
во соба DBL  (2+1+exb): за 1 дете 0-11,99 г. -100% / за 2 дете 2-11,99 г. -50% / за 3 вззрасен 12+ г. -30% и 4 возрасен 12+ г. -50%
Собите се наоѓаат во анекс зградата на хотелот – “Old Wing” **+;  DBL GF Economy (2+1) приземје,  DBL Standard (2+1) 1 и 2 кат, DBL Standard (2+1+exb) 1 и 2 кат.
DBL(2+1, до 3 лица): 1  брачен + 1 единечен кревети или 3 единечни кревети;  DBL  (2+1+exb, до 4 лица): 1  брачен + 1 единечен кревет + помошен кревет.
Специјалната понуда -15% важи за резервации до 25.12.2023, со уплата на 50% од износот аранжманот.

Цените се дадени по лице, за сместување на минимум 2 возрасни лица во спба.
Цените се изразени во EUR за уплата во денарска противвредност (1EUR=62MKD).
ЦЕНАТА НА АРАНЖМАНОТ ВКЛУЧУВА:
* Сместување во избраниот хотел со услуга по избор според табелите, и тоа 7 полупансиони (појадок и вечера).
ЦЕНАТА НА АРАНЖМАНОТ НЕ ВКЛУЧУВА:
* Туристичка такса пд 1,5€ на ден по соба се плаќа на рецепција по пристигнување (check in) во објектот.
* Доплата за сместување на дете 2-5.99 гпдини +100 € (без кревет) , како второ дете во соба DBL 2+1 или трето дете во соба DBL 2+1+еxb, со претходна најава во хотелот.
* Превоз до местото на избраниот хотел во Грција (на барање, со доплата, може да се организира превоз до хотелите).
* Задолжително е патничко осигурување.
* Услуги како користење лежалки и чадори на плажа итн. не се вклучени во цена, освен ако е наведено поинаку во деталните описи на хотелот.
* Останати индивидуални трпшоци, факултативни екскурзии, допплнителни оброци….
ПРЕВОЗ СО АВТОБУС (МИНИБУС):
Цена на повратен автобуски превоз: 45 EUR по лице (35 € за деца 2-12 год.)
Во период од 25.05-28.09.2024 за смена (САБОТА-САБОТА)
Mеста и сатници на поаѓање:
– Скопје, во 06:00 ч. (паркинг на спортскиот центар “Борис Трајковски”)
– Велес, во 06:30 ч. (бензиска пумпа, мотел Македонија)
– Неготино, во 07:00 ч. (бензиска пумпа “Макпетрол”)
– Смоквица, во 07:30 ч. (бензиска пумпа “BWO петрол”)
– Гевгелија, во 08:00 ч. (бензиска пумпа, граничен премин)
Поаѓање од Грција:
– Истиот ден попладне.
– Превозот со автобус/минибус се извршува до туристичката дестинација, до соодветно место за запирање на автобусот според локалните сообраќајни услови.
– Избор на место за седење во автобус е можно, само со доплата од 10 € по патник, не вклучувајќи ги местата од првиот ред резервирани за персоналот.
– Секој патник има право на превоз на 1 парче багаж до 20 кг и 1 парче рачен багаж.
– Организаторот не гарантира превоз до самиот објект на сместување.
– Патниците самостојно го пренесуваат својот багаж од местото на запирање до објектот на сместување.
Собите се наоѓаат во анекс зградата на хотелот – “Old Wing” **+; DBL GF Economy (2+1) приземје, DBL Standard (2+1) 1 и 2 кат, DBL Standard (2+1+exb) 1 и 2 кат.
DBL(2+1, до 3 лица): 1 брачен + 1 единечен кревети или 3 единечни кревети; DBL (2+1+exb, до 4 лица): 1 брачен + 1 единечен кревет + помошен кревет.
Собите се наоѓаат во анекс зградата на хотелот – “Old Wing” **+; DBL GF Economy (2+1) приземје, DBL Standard (2+1) 1 и 2 кат, DBL Standard (2+1+exb) 1 и 2 кат.
DBL(2+1, до 3 лица): 1 брачен + 1 единечен кревети или 3 единечни кревети; DBL (2+1+exb, до 4 лица): 1 брачен + 1 единечен кревет + помошен кревет.

ВАЖНИ НАПОМЕНИ
* Цените се објавени во Ценовник бр.1, апартманско и хотелско сместување во Грција, со важност до 30.09.2024 гпдина, или до објава на нов ценовник.
* При промена на цените (зголемување на цените со објавување на нов ценовник) нема да се менува цената на веќе договорените услуги.
*Во случај на објавување на т.н. Last Minute специјални понуди пред отпочнувањето на аранжманот (поради отказ од клиент, намалена цена од сопственикот
за одреден термин, недоволна продажба и сл.) нема да се менува цената на веќе договорените услуги.
Услпви на плаќање
Во зависност од видот и условите на понудата, соодветните цени и терминот на резервација, уплатата ќе се изврши на следниов начин:
1. За резервации со попуст (рани пппусти – EB):
– Попустот за рана резервација важи до датумпт објавен во табелата или до повлекување на понудата!
– При резервација e потребна уплата од минимум 50% од цената на аранжманот-резервацијата.
– Доплатата на вкупниот износ од договорената цена, се врши до 3 недели пред датумот на патување.
* Уплатениот износ од 50%, не се враќа доколку патникот се откаже од патувањето.
2. За резервации по Општа понуда – со редовни цени (освен EB и LM)
– 30% од вредноста на пакетот се плаќа при резервација на услугата,
– 30% од вредноста на пакетот ќе се плати до 30 дена пред датумот на поаѓање,
– 40% од вкупната вредност на услугите ќе се плати до 21 ден пред датумот на поаѓање;
3. Во случај на резервација во последен момент-last minute (LM), резервација ќе се изврши само врз основа на целосна уплата на услугите;
Отказни трошпци во случај на отказ на услугите
Патникот може во секој момент да се откаже од патувањето/услугите и тоа треба да го направи во писмена форма.
Датумот на писмениот отказ претставува основа за пресметка и наплата на отказните трошоци (во однос на основната цена на аранжманот).
Отказните трошоци што се наплатуваат во случај патникот да се откаже од резервираната услугата / индивидуален престој се следниве:
– за отказ до 30 дена пред патуваоетп 30%
– за отказ од 29 до 15 дена пред патувањето 50%
– за отказ од 14 до 10 дена пред патувањето 80%
– за отказ од 09 до 06 дена пред патувањето 90%
– за отказ од 05 до 0 дена пред патувањето или во текот на патувањето 100%.
За изнoсот на отказните трoшоци, постои можност организаторот на патување да му издаде ваучер на патникот за користење на одредени услуги во
одреден период, доколку давателите на услуги (хотелот, превозникот и др.) го прифатат тоа.
НАПОМЕНА:
За отказ на резервации уплатени по специјални понуди (SPO), рана резервација (EB) или резервации во последен момент-last minute (LM), не се враќа
уплатениот аванс потребен за резервација на услугите според описот и условите на програмата.
Корисни информации
* Собите се доделуваат на рецепција (во објектот) доколку не е поинаку наведено во потврдата на резервацијата или ваучерот, а сместувањето на првиот
ден и одјавувањето на пoследниoт ден ќе се вршат спoред куќниoт ред на секoј хoтел/oбјект и спoред текoвната дoстапнoст на сoбите (генералнo
сместувањето се врши по 14:00 часот, а одјавувањето на просторијата до 09:00 часот);
* Бројот на лица кои се сместуваат во собите треба да е соодветен на лицата наведени во ваучерот кој го издава организаторот на патување.
Сопственикот нема да дозволи сместување на ненајавени лица.
* Чистењето на собите, менување на постелнина и крпи (пешкири) се врши на секои 3 до 4 дена.
* За сите прашања во врска со сместувањето, одржувањето и функционалноста на опремата во собите, клиентот ќе ги решава со рецепцијата на хотелот.
* Организаторот не одговара за квалитетот на интернет конекцијата во местото и објектот на престој.
* Типот на соба се одредува при резарвација. Внимание! Двокреветниот кревет (брачен) во некои хотели/објекти се состои од споени два единечни кревети.
Третиот кревет се разликува во зависност од опремата на секој хотел/објект, и може да биде: единечен кревет, кревет на преклопување или софа.
* Сите сместувачки единици, како и превозните средства се категоризирани од надлежните институции во земјата на дестинацијата, според интерните процедури и
локалните регулативи, кои се разликуваат од една до друга земја, и не се споредуваат;
* Точноста на имињата и личните податоци на патниците се одговорност на патникот кој треба да ги провери во моментот на резервација и по потврдата на услугите.
* Секпја промена на веќе потврдена резервација, се наплатува како дополнителен манипулативен трошок од 10 € .
* Секое такво барање за промена на резервација: број на лица, тип на сместување, или термин на патување, мора да биде доставено во писмена форма.
ВНИМАНИЕ! Лицата со попреченост мора да го најават степенот на попреченост, со сите потребни детали, во моментот на регистрација и потврда на резервацијата.
Оранизаторот не претпоставува и не може да гарантира никакви специјални услуги што не можат да бидат понудени од трети лица, доколку тие не биле наведени
во резервациите и во договорот за услуги.

Секој патник има обврска да води грижа за важноста на патните исправи и задолжително да обезбеди патничко-здравствено осигурување, недостаток на истите не е одговорност на вработените во т.а. „Пикник травел“ и на самата агенција и поради кои НЕ можe да се откаже аранжманот или да се промени термин на резервацијата.